OMGEVING

De Grafschaft Bentheim is een district (Landkreis) in de Duitse deelstaat Nedersaksen, gelegen in het zuidwesten van Nedersaksen aan de Nederlandse grens bij Overijssel en Drenthe. De "Grafschaft", zoals het gebied in Duitsland vaak kortweg wordt genoemd, wijkt in cultureel opzicht sterk af van de rest van Duitsland. Dit heeft vooral te maken met de eeuwenlange hechte band en grote invloed van Nederland op het gebied, zowel op taalkundig als godsdienstig vlak. Het staat dan ook bekend als das nieders?chsische Holland (het Holland van Nedersaksen)

De vanouds door de bevolking van de Grafschaft gesproken taal is het Groafschupper Platt, de overkoepelende benaming voor de Nedersaksische dialecten die binnen de Grafschaft gesproken worden. Het Groafschupper Platt, dat zowel be?nvloed als grotendeels verdrongen is door het (Hoog)duits, is in de eerste plaats verwant aan de Nederlandse dialecten Vechtdals en het Twents.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

 • Bungalow ligt aan de Grafschafter Fietsentour!
 • Dichtbij fiets- en wandelroutes in natuurgebieden Itterbecker Heide, het Springendal en de Engbertsdijkvenen.
 • Gemeentelijk zwembad en 2 tennisbanen in Itterbeck

ACTIVITEITEN IN DE OMGEVING

 • Kasteel Bad Bentheim

  Het kasteel Bentheim is de grootste hoogteburcht van Noordwest-Duitsland en werd voor het eerst in het jaar 1050 vermeld. Al meer dan vijf eeuwen is het complex in het bezit van de graven en vorsten Zu Bentheim und Steinfurt.

  http://www.burg-bentheim.de/
 • Dierentuin Nordhorn

  Of het nu gaat om een ontdekkingsreis, een thema-rondleiding of gewoon een rondleiding kris kras door de tuin - een rondleiding in het Duits of Nederlands is zowel voor groepen kinderen als volwassenen een spannende en afwisselende belevnis. Nergens anders kun je dieren zo van nabij ontmoeten, en nergens anders krijgen de dierentuinbezoekers zulke interessante achtergrondinformatie.

  http://www.tierpark-nordhorn.de/
 • Leven in de Bronstijd

  Raak ge?nspireerd tijdens een rondleiding door het leven van onze voorouders.

  http://www.bronzezeithof.de
 • Dierenpark Emmen

  Het Dierenpark Emmen, tot 2004 Noorder Dierenpark genoemd, is een dierentuin in de Nederlandse stad Emmen (provincie Drenthe). Het is de enige dierentuin van formaat in het noorden van Nederland. De dierentuin groeide in de loop der jaren uit tot ??n van de belangrijkste attracties in dit deel van Nederland. Als specialiteit geldt het tentoonstellen van kuddes op relatief grote oppervlakten.

  http://www.dierenparkemmen.nl
 • Veenmuseum Vriezenveenseveld

  Bezoekers van dit uniek gelegen, kleinschalige buitenmuseum worden door vrijwilligers op onderhoudende wijze en in een informele sfeer in contact gebracht met het leven, wonen en werken in de tijd van de vervening van Noord-Twente (? 1850 tot ? 1950). In ??n van de originele veentreintjes kunnen de bezoekers over het terrein gereden worden. Onderweg stopt het treintje om de ingerichte veenhutten te bezichtigen, de typerende oude Vriezenveense boerderij en het winkeltje, annex gelagkamer.

  http://www.veenmuseum.nl/
wandelroute
ab in den urlaub
itterbecker heide
fietsvakantie